7 Koltuklu Dacia Lodgy 1.5 dCi

Rumen markasının birinci temsilcisi olan Dacia ürün gamının en yeni aracı: Lodgy 1.5 dCi. Tüm Dacia modellerinde olduğu gibi Lodgy'de de kalite ve uygun fiyat ikilisi birbirini izliyor. Ayrıca Lodgy'de güvenlik ve teknoloji ile ilgili olarak ek sistemler mevcut.

7 Koltuklu Dacia Lodgy 1.5 dCi en iddialı olduğu nokta ise 39.600 TL'den başlayan satış fiyatı. Lodgy'nin fiyat avantajı van sınıfının en uygun seçeneği olmasına neden olmakla birlikte neredeyse küçük van sınıfının fiyatlarıkla rekabet edecek düzeye çıkarıyor.

Dacia Lodgy, Fas'taki Tanger Fabrikasında hafif ticari araç olan Dokker ile birlikte üretliyor. Dokker ile Lodgy neredeyse birbiriyle kardeş araçlar diyebiliriz. Ayrılan yanları ise sadece arka kapıları.

Binek versiyon olan Lodgy'de arka kapı klasik yapıda iken Dokker'de arka kapı sürgülü olarak üretiliyor. Bu da Dokker'in ticari kimliğini vurguluyor.

"Küçük sınıf hatchback fiyatına van sahibi olmak istiyorsanız Dacia Lodgy mercek altına almaktafayda var."


Aracın tasarımı genel olarak Dacia'nın bildiğimiz çizgilerini andırıyor. Ön tarafı sempatik görünen aracın arkası çok geniş ve kullanılan ek saç alanı nedeniyle biraz da garip görünüyor. Bagaj kapağına taşacak şekilde stop lambaları kullanılabilseydi arka taraf bu kadar garip görünmeyebilirdi.

4.5 metre uzunluğa sahip Lodgy hem 5 koltuklu hem de 7 koltuklu olarak üretiliyor. Kalabalık aileler için 7 koltuklu Dacia Lodgy geniş bir kullanım alanı sunuyor. Özellikle arka tarafta sunulan diz mesafesi kusursuz bir rahatlık sağlıyor.

Cam yüzeylerinin geniş olması ise ferahlık duygunusu hissetmenizde en önemli etken. İç mekanın tasarımı diğer Dacia modelleriyle olduğu gibi sadelik ön plana çıkıyor. Ayrıca direksiyon, vites, havalandırma kanalları da Dacia'nın diğer modelleri ile benzerlik gösteriyor.

Üç halkadan oluşan krom kamplamalı göstergeler, multimedyanın bulunduğu konsol ve klima ve kumandaları Lodgy'nin öne çıkan diğer özellikleri.

Kapı döşemelerine yerleştirilen cam açma kapama düğmeleri kolay kullanım sağlamakla birlikte tek dokunuşla camların açılamaması aracın eksi yönlerinden birtanesi. 18 cm'lin R-Nav (Navigasyon) sistemine alışmak çok kolay. Navigosyon sitemi bazen komutları vermekte gecikse de başarılı birşekilde çalışıyor.

Lodgy 7 koltuklu versiyonunda 207 bagaj kapasitesi sunarak rakiplerinde ayrılıyor. Geniş bir açı ile açılan bagajın alçak yükleme ağzı büyük eşyaların bile kolaylıkla yüklenmesine olanak tanıyor. Arka koltukları yatırdığınızda ise neredeyse hafif ticari araçlar kadar yükleme alanı kazanıyorsunuz.

Dacia Lodgy Türkiye'de 1.5 litrelik dCi ve dizel motor versiyonu ile satılıyor. 200 Nm'lik tork da düşük devirler de motorun canlı olmasını sağlıyor.


Şanzımanda geçişler biraz tıkırtılı olsa da vites geçişlerinin belirgin olması vites seçiminde yanlışlık yapılmasının önüne geçiyor.

Süspansiyon bir aile otomobilinde olması gerektiği kadar. Ancak Lodgy'den yol tutuşunda beklentileri yüksek tutmamak gerekiyor.

Direksiyonun hantal ve ağır tavırları kullanıma geç cevap vermesine neden oluyor. Hızlı girilen virajlarda aracın ön tarafı kaymak şstiyor ancak standart olarak sunulan ESP bunu engelliyor ve aracı bir çizgide tutmayı başarıyor.

Güvenlik olarak ise; ABS ve ESP'nin standart olarak sunulması ve ön tarafta hava yastıklarının olması Lodgy'nin fiyatına kıyasla güvenli olduğu anlamına geliyor.

Motor kısmında yapılan özel bir yalıtım motor gürültüsünün kabine ulaşmasını engelliyor. Rölantide ve düşük hızlarda araç oldukça sessizken yüksek hızlarda gürültünün kabine ulaşması kaçınılmaz oluyor.

Konforlu, geniş iç hacimli, büyük yükleme alanına sahip bir aile arabası istiyorsanız 7 koltuklu Dacia Lodgy tam size göre olabilir.

Motor: 4 silindirli, direk enjeksiyonlu, turbo beslemeli, 1461 cc, 90 HP
Performans: Maksimum Hız 169 km/s,
Fren Mesafesi: 100 km/s soğu/sıcak 41/41,
Tüketim: 100 km'de 5.8m lt,
Fiyat: 7 koltuklu Lodgy 39.600 TL,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder