7 Koltuklu Araç Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

7 Koltuklu otomobiller, 4×4 araçların piyasaya sürülmesiyle hayatımıza girdi. Artık MPV (Çok Amaçlı Araç) ve SUV (Spor Aktivite Aracı) modelleri, yenilenen tasarımları ve özellikleri ile oldukça popüler. 7 koltuklu otomobiller hem kalabalık ailelerin gereksinimlerine hem de hafif ve uygun fiyatlı bir büyük otomobil isteyen sürücülerin beklentilerinee cevap veriyor. Bu anlamda piyasada kullanıcılar için ekonomik Fiat Doblo’dan lüks BMW X5’e kadar  oldukça fazla seçenek var.
Otomobil alırken bütçenize göre hareket etmek  oldukça önemli; aynı şekilde güvenlik ve yakıt tüketimi de dikkat edilmesi gereken konular arasında. Ancak aile otomobili tercihi, genellikle geniş iç hacim ve bagaj hacmi özelliklerine bakılarak yapılıyor. Ayrıca  çok farklı tasarımlarla piyasaya sunulan 7 Koltuklu otomobiller dört yolcudan fazlasına sahip ailelerin hayatlarını kolaylaştırıyor. Aşağıda 7 koltuklu araçları 3 önemli ölçüt üzerinden inceledik.

Koltuk Mesafesi
Çoğu araçta en arka sırada üçüncü bir sıra bulunuyor ve bu sıra ihtiyaç duyulmadığında katlanabiliyor. Bazı 7 koltuklu otomobil markalarında bu ek sıra koltuk mesafelerini daraltabiliyor. Eğer bu ek sıra sadece çocuklar için kullanılacaksa bir sorun yaratmıyor, ama yetişkinlerin de kullanması isteniyorsa koltuk mesafesi nedeniyle sorun yaşanabileceğinden aracı satın almadan önce arka sıranın koltuk mesafesini kontrol etmek en ideal yöntem. Geniş koltuk mesafesi, özellikle sık ve uzun yolculuklar yapanlar için dikkat edilmesi gereken bir konu. Örneğin, 7 koltuklu Ford S-Max modeli üçüncü sırada iki yetişkinin oturabileceği şekilde tasarlanmış. Ford S-Max fiyatları 75.600 TL’den başlıyor.
Esneklik
Esneklik, modern tasarımların vazgeçilmez bir özelliği. Örneğin, 7 koltuklu otomobillerde arka sıranın  istendiğinde kaldırılabilmesi önemli bir avantaj sağlıyor. Bu son sıra, zemine kadar katlanarak ihtiyaç anında daha fazla bagaj hacmi elde etmek için de kullanılabilir. Opel Zafira Tourer, Flex 7 sistemi ile hem 5 hem de 7 koltuklu kullanıma imkân veren bir tasarıma sahip ve 5 koltuklu olarak kullanıldığında bagaj hacmi 710 litre hacme ulaşıyor.
Kolay Erişim
7 koltuklu araç kullananların karşılaştığı bir diğer sorun ise, son sıradaki koltuklara erişimin genellikle zor olması. Bazı otomobillerde bu son sıraya erişim çok zor, hatta ikinci sıradan tırmanmayı bile gerektirebilir. Kimi durumlarda bagajdan giriş gerekebilir ve bu durumda da yükseklik sorun olur. Chevrolet Captiva tüm bu sorunlara iyi bir tasarım çözümü getirdi. Orta sıraya 2 koltuk, son sıraya 3 koltuk koyulması orta alanda boş alan yaratarak arka sıraya geçişi kolaylaştırdı. Araca giriş çıkışı kolaylaştıran bir diğer özellik olan kayar kapılar da artık çoğu firma tarafından tercih ediliyor. Chevrolet Captiva’ya 66.500 TL’den başlayan fiyatlarla sahip olmak mümkün.
Satılık oto ararken yukarıdaki ölçütler seçiminize yardımcı olacak. 7 koltuklu otomobil modellerine özel bu ölçütler dışında, alacağınız araçta yeterli güvenlik donanımlarının ve çocuk koltuğu bağlama sisteminin (ISOFIX) olmasına dikkat edin.
Kaynak: http://www.traraba.com/2011/7-koltuklu-otomobil-secerken-nelere-dikkat-etmek-gerek/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder