7 Koltuklu Yeni BMW X5

BMW markasının kendi geleneğine ne kadar sadık kaldığını görmek için yeni X5'in çizgilerine bakmak yeterli. Audi ve Mercedes markaları modellerine daha yenilikçi çizgiler kazandırırken yeni X5'i de ilk başta farkedebilmek için gerçek bir BMW uzmanı olmak gerekiyor.

BMW X5 1999 yılından buyana 
ABD Spartanburg'da üretiliyor.
 Bugüne kadar yaklaşık 1,3 
milyon adet satıldı. 

3. nesil X5 tamamen yeniden tasarlandı. Büyük ızgara burun kısmında öne çıkıyor. Ayrıca 3 serisinde olduğu gibi 3 boyutlu bir yapıya sahip. Bunun yanında X5, bi-xenon farları ile birlikte ilk olarak tam LED farlar da sunacak.

Aracın arka kısmı görsel olarak daha derli toplu duruyor, stop grubu ise önceki modeller göre biraz daha büyütülmüş. Ayrıca elektrikli bir sistem ile açılıp kapanabilecek bir bagaj kapağı da araca dahil edilecek.

X5, Mercedes GL kadar heybetli bir etki bırakmasıyla birlikte yeni X5'in boyutlarında gözle görülür bir değişim yok.

Aslında X5 her zaman büyük bir araçtı. Ancak 7 koltuklu X5 ise bir yenilik. Çocuklu aileler için vazgeçilmez bir araç olacağını şimdiden söylemek mümkün. X5 ilk kez 7 koltuklu olarak satılacak. Ancak 3. sıra sadece çocukların rahat edebileceği koltuklara sahip.

İç mekan tasarımı ise önceki modellerdeki kaba atmosferden tamamen uzak. Kaliteli plastik yüzeyler, şık deri döşemeler, piyano boyası 10.25 inçlik monitör...

Yeni X5 eğlence sistemleri ile de dikkat çekiyor. Önceki  modellerde bildiğimiz sistem yeni ofis fonksiyonlarına da sahip olacak. Yani X5'in kullanıcısına elektronik bir sekreter de eşlik edecek. Sürüş sırasında gelen SMS veya mailler sekreter tarafından okunabilecek. Contact listler, randevular, yapılacak işler , notlar ise ana ekrandan takip edilebilecek.

Otonom Sürüş: Diğer bazı markalarda olduğu gibi X5'te de otonom sürüş sistemine son hız yaklaşılıyor. Yeni X5'te  trafikte aktif kullanım yardımcısı devreye girerek, yoğun trafikte sürüşü devralıp şoförün yükünü azaltacak.  X5 yoğun trafiği algılayarak sürüşü devralacak.

Genel Özellikler

  • 7 Koltuklu,
  • 4x2 çekiş,
  • 4 silindir,
  • Bang and Olufsen,
  • 8 ileri otomatik,
  • iDrive Touch
  • Tüketim 100 km/6.7

Yeni BMW X5 Aralık 2013'te 2.0 lt'lik dizel motorla piyasaya çıkacak. Alacak olanlara şimdiden hayırlı olsun.

"BMW sürekli olarak kendini geliştiridi ve hiçbir zaman sıfırdan icat etmedi. Gelecek miras gerektirir."
                                  BMW Tasarım Direktörü
                                                             Adrian van Hooydonk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder